KDE 5 a Gimp - potíže s popisky tlačítek fcí

Problémy s programy či vše s tím související.

KDE 5 a Gimp - potíže s popisky tlačítek fcí

Příspěvekod Kebab » sob 09. črc 2016 20:21:29

Gimp ukazuje u tlačítek fcí ony naskakující popisky jako nečitelné. Při defaultním nastavení motivu. Nepříjemné. Světlý text na světlém pozadí. Nepomůže ani experimentování s v prvé řadě jinde nabízenými dalšími motivy pro Gimp. Které navíc mohou změnit (podle svého) ikony tlačítek a na která už je uživatel ale zvyklý.
Jak jsem si právě ověřil, tak touto trapnou nemocí netrpí ale LXQT (a také jako KDE 5 je postavené na QT knihovnách) a netrpí tím ani Xfce. Oba desktopy mám zvlášť pod Manjaro nainstalované a tak sleduji a srovnávám :)

Nejjednodušší odpomoc je nastavit v Nastavení systému/Styl aplikací/Styl aplikací GNOME (GTK) pro GTK2: předinstalovaný motiv Raleigh.
Pro jiné motivy a třeba Maia nutno hledat po internetu některé jiné motivy pro Gimp a které touto výše popsanou nemocí netrpí: i takové jsem našel ovšem je na každém zvážit bezpečnostní riziko.

Teoreticky by tato závada neměla mít dlouhého trvání protože a jako závadu jsem ji zahlédl diskutovat na internetu. Nehledě na možné někdy povýšení verze Gimpu a kde mohou tyto problémy proto zmizet.
Kebab
 
Příspěvky: 33
Registrován: pon 09. lis 2015 15:18:58

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron