Bohužel tohle fórum je poněkud mrtvé.
A co bohužel také musím říct, že právě takovéto "komplikace", jako které popisujete, mě nakonec od Manjara odradily. Oproti Archu je Manjaro hodně User friendly a vcelku příjemné distro, ale velice často jsem po upgradu musel řešit problémy jako nefunkční síťová karta nebo přehozené znaky na klávesnici apod a pak zdlouhavě hledat řešení (taky nejsem žádný linuxový guru, takže hlavně googlovačka).
Manjaro je rychlé, stabilní a je vidět, že se snaží být kvalitní distribucí. Bohužel se v něm vyskytují chybky, se kterými se musí uživatel poprat.
Takže proto byl můj postup opačný, od Manjara s XFCE k Mintu s Mate, kde se mi zatím nestalo, že by něco po upgradu selhalo (ale to třeba časem přijde

).
Nějak jsem se rozepsal. Hlavně jsem chtěl říct, že toto fórum není moc aktivní a najít zde pomoc nebude lehké. Snad někdo z mála ostatních aktivních členů bude vědět co s tím.
Manjaru fandím, držím palce a doufám, že naleznete řešení (pokud ne zde, tak snad na jimém fóru).
Jen mě tak ještě napadla taková banalita. Dal jste při instalaci volbu non-free ovladače, aby se použil proprietální soft od nVidie?