panel v xfce

Diskuze a řešení problémů spojených s používáním různých pracovních prostředí (Xfce, KDE, Cinnamon, Gnome atd.)

panel v xfce

Příspěvekod tondazevtelna » pát 19. říj 2018 19:03:54

Zdravím,
mám trochu problém.
Na mém Manjaro Linux s XFCE jsem trochu experimentoval a stahoval a spouštěl různé aplikace a programy - a to bude asi kámen úrazu..
Náhle se mi začalo dít to, že po odhlášení a opětovném přihlášení mi nezůstává uloženo nastavení panelu v grafickém prostředí. Po přihlášení mi naběhne normální plocha a vše co bylo nastaveno v předchozí relaci, ale panel mi naběhne maličký a prázdný v levém horním rohu obrazovky. po opětovném nastavení, umístění a uzamčení mi stejně nezůstane uložený do příští relace..
Myslím, ze nejspíš spuštěním nějakého čistícího prográmku jsem asi smazal nějaký konfigurační soubor pro tento panel :oops:
Je možné, že mi dokáže někdo poradit?
Díky :idea:
tondazevtelna
 
Příspěvky: 3
Registrován: pon 01. led 2018 16:19:50

Re: panel v xfce

Příspěvekod Kebab » pát 16. lis 2018 10:26:40

Nezáleží že Manjaro a nezáleží že Xfce ale život a moje zvědavost mne už naučila obecně: u nové pro mne neznámé distribuce a platí to i pro zatím mně neznámý desktop tyhle "tvoje" experimenty provádím na samém začátku a někde "vedle" a jsem připraven okamžitě provést novou instalaci! Nová instalace je rychlejší než hodiny bádání co potom s tím už rozvařeným nadělením.
To co popisuješ je z kategorie toho co beru já za jaksi už běžné a jako fakt že se děje, tj. mám poučení že pokud potom opravdu nemusím tak já neexperimentuji. Třeba se mně stalo že "náhle" popisky v menu měly text a pozadí stejné barvy ... a to už potom opravdu nemáš šanci nic dělat tj. jak se vrátit zpět.
On "ten Linux" není na experimenty neprůstřelný, je to dáno tím že je mnoho autorů a nějaké standardy se na (někdy i za) rozhraní svobody a anarchie budují lopotně: takže mnohé a pro nás uživatele předem uhladil a opentlil správce distribuce. Jak to předkládá. A platí to i pro výběr programů pro jednotlivé funkčnosti i když je možností víc. To že máš možnost věci klikátkem měnit je už tvé riziko :lol:
Kebab
 
Příspěvky: 33
Registrován: pon 09. lis 2015 15:18:58


Zpět na Pracovní prostředí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron