[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
problém s WIFI Intel a s bluetooth Broadcom : Hardware

problém s WIFI Intel a s bluetooth Broadcom

Problémy s hardwarem

problém s WIFI Intel a s bluetooth Broadcom

Příspěvekod komárek » stř 07. kvě 2014 14:33:29

Ahoj.

Mám hodně stařičký notebook, který však ještě občas využívám. Jedna se o HP Compaq NX6110 (CeleronM 1,4GHz, atd.... ,wifi Intel PRO/Wireless 2200 BG, Bluetooth Broadcom BCM 2035)

Wifi a Bluetooth se vypíná a zapíná jedním společným hardwarovým tlačítkem, které je umístěno v prostoru nad klávesnicí. Zapnutí tlačítka je indikováno modrou diodou.

Dopusud jsem na tomto NB vyzkoušel hodně linuxových distribucí a nikdy jsem s funkčností hardwaru neměl žádný problém !!! Nyní mám nainstalované Xubuntu 14.04 LTS - vše v poho.....

Rozhodl jsem se, že zkusím, jaká je distribuce Manjaro a stáhl jsem si poslední stabilní live manjaro-xfce-minimal-0.8.9-i686.iso a z tohoto jsem si udělal bootovací USB. Během zavádění systému z tohoto USB mi ma NB zhasla modrá dioda která indikuje zapnutí/vypnutí wifi. Po naběhnutí systému jsem zjistil, že wifi není funkční a že je vypnuto hardwarovým klíčem. Tlačítko na vypnutí/zapnutí WIFI nereagovalo, dioda se nerozsvítila a WIFI se mi nepodařilo zapnout. Řekl jsem si, že je to možná způsobeno nějakou chybou na LIVE a rozhodl jsem se, že Manjaro klasicky nainstaluju a závadu odstraním v již nainstalovaném systému. Toto jsem učinil a Manjaro nainstaloval do dualbootu vedle Xubuntu. Po spuštění Manjaro WIFI stále nefungovala, hardwarové tlačítko nereagovalo a mně se jí přes různé pokusy nepodařilo zprovoznit.

Proto jsem se rozhodl nabootovat zpět do Xubuntu a na internetu se pokusit zjistit, kde je zakopaný pes. Po nabootování Xubutu jsem však zjistil, že WIFI nepracuje ani zde a hardwarové tlačítko na její zapnutí nereaguje. Zkoušel jsem různé příkazy, ale bohužel jsem WIFI nezprovoznil. Při zadání: sudo rfkill list all, jsem zjistil, že i zde je WIFI vypnuta harvarovým klíčem a ani příkazy: sudo rfkill unblock wireless či sudo rfkill unblock all, se mi WIFI nepodařilo zapnout.....

Řekl jsem si, že třeba došlo k závadě na WIFI kartě a nebo jestli se třeba částečně neuvolnila ve slotu, a tak jsem tuto kartu vyjmul z notebooku a pak jí dal zpět. Následně jsem ještě uvedl BIOS do defaultního nastavení.....

Po zapnutí notebooku se led dioda WIFI rozsvítila a já nabootoval do Xubuntu. Vše fungovalo, jak má......

Následně jsem se rozhodl zkusit nabootovat opět do Manjaro ..... Při zavádění systému led dioda WIFI opět zhasla a pak začala jen poblikávat. Po spuštění systému však bylo možno se připojit na internet a WIFI tedy fungovala. Po následném rebootu však již WIFI opět nefungovala a hardwarové tlačítko nereagovalo.

Proto jsem opět nabootoval do Xubuntu a zde rovněž nic....... WIFI se podařilo zprovoznit až uvedením BIOSu do defaultu... Různým testováním jsem zjistil, že závada není v hardwaru NB, protože wifi ve Xubuntu fungovala správně i po různých rebootech, atd..... Když jsem však po několika dnech opět nabootoval do Manjaro, tak se WIFI opět vypla a nepodařilo se mi jí zprovoznit jinak než uvedením BIOSu notebooku do defautlu.

Po dalším nabootování do Manjaro se vše opakovalo..... (zkoušel jsem i jiné verze manjaro s KDE, s OpenBoxem, atd.. a i starší veze, ale stále to samé...) Následně jsem zjistil, že v Manjaro patrně chybí ovladač pro výše uvedený Bluetooth Broadcom BCM 2035, protože po zadání: lsusb se mi bluetooth nevypsalo.

Řekl jsem si, že by to mohlo mít nějakou souvislost s WIFI, protože jak jsem již uvedl, WIFI a Bluetooth se zapínají společným tlačítkem, a že je třeba toto tlačítko zablokováno z důvodu neexistence bluetooth ovladače v systému. Řekl jsem si, že tedy ovladač doinstaluju, ale nepovedlo se mi jej nikde nalézt.......... (je mi tedy divné, proč zde tento ovladač není, protože je již dlouhou dobu standardně v jádře a ještě jsem se nesetkal z distribucí, kde by tento ovladač chyběl)

Poradíte mi prosím, co s tím...... Manjaro se mi jinak docela hodně líbí, ale bez přístupu na internet jsem v prd.... :-)

Děkuji předem a omlouvám se za přílišnou délku textu.... Komárek


PS: pokud se jedná skutečně o chybu v distribuci Manjaro a nedělám jen něco blbě já, můžete prosím někdo tuto chybu nahlásit. Neumím příliš dobře anglicky.....
komárek
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř 07. kvě 2014 14:23:05

Re: problém s WIFI Intel a s bluetooth Broadcom

Příspěvekod Martin » stř 31. srp 2016 11:37:07

Zdravím,
mám podobné problémy s notebookem HP6530B, na kterém mám multiboot a občas zkouším nová linuxová distra. Zálohy instalací dělám převážně aplikací Clonezilla z USB klíčenky. Po obnově, anebo vytvoření zálohy mi přestává svítit modrá ledka pro indikaci wifi a síť je funkční jen s připojeným kabelem.
Na USB klíčence mám mimo Clonezilla i jiné programy včetně PartedMagic. Při nabootování aplikace PartedMagic se vždy obnoví wifi spojení a zůstane i po nabootování do jakéhokoliv distra na HD.
Není to systémové řešení, ale je funkční.
Edba.
Martin
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 17. úno 2013 10:09:52

Re: problém s WIFI Intel a s bluetooth Broadcom

Příspěvekod pekiskol » pon 07. říj 2019 13:29:27

pekiskol
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon 07. říj 2019 13:18:28


Zpět na Hardware

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron