Instal Manjaro po upgrade PC

Sem pokládejte dotazy ohledně instalace Manjaro Linux, případné problémy po instalaci a s bootováním.

Instal Manjaro po upgrade PC

Příspěvekod fortret » stř 28. čer 2017 21:12:27

Ahoj, Manjaro zkouším asi čtyři měsíce, před tím jsem měl Mint ale u Manjaro KDE 17.0.2 mě překvapila odezva systému, je to opravdu fofr. Mám celkem solidní stroj ale poslední komponet který zbýval vyměnit byla GK, měl jsem Radeon HD6870 a s touto grafikou jsem neměl problém jak na Mintu tak ani na Manjaro. Nyní jsem koupil ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMIN a bohužel s touto GK už systém nenaběhl. No data mám na jiném disku tak jsem chtěl udělat čistou instalaci ale po vytvoření flešky nenajede ani live, zavedení skončí na řádku "Started TLF system startup/shutdown" a nic :? .
Nejsem nijak zdatný uživatel Linuxu, proto prosím o trpělivost a za případné rady předem děkuji
fortret
 
Příspěvky: 4
Registrován: stř 28. čer 2017 20:43:51

Re: Instal Manjaro po upgrade PC

Příspěvekod 80Sus » stř 28. čer 2017 21:46:03

Bohužel tohle fórum je poněkud mrtvé.
A co bohužel také musím říct, že právě takovéto "komplikace", jako které popisujete, mě nakonec od Manjara odradily. Oproti Archu je Manjaro hodně User friendly a vcelku příjemné distro, ale velice často jsem po upgradu musel řešit problémy jako nefunkční síťová karta nebo přehozené znaky na klávesnici apod a pak zdlouhavě hledat řešení (taky nejsem žádný linuxový guru, takže hlavně googlovačka).
Manjaro je rychlé, stabilní a je vidět, že se snaží být kvalitní distribucí. Bohužel se v něm vyskytují chybky, se kterými se musí uživatel poprat.
Takže proto byl můj postup opačný, od Manjara s XFCE k Mintu s Mate, kde se mi zatím nestalo, že by něco po upgradu selhalo (ale to třeba časem přijde :D ).
Nějak jsem se rozepsal. Hlavně jsem chtěl říct, že toto fórum není moc aktivní a najít zde pomoc nebude lehké. Snad někdo z mála ostatních aktivních členů bude vědět co s tím.
Manjaru fandím, držím palce a doufám, že naleznete řešení (pokud ne zde, tak snad na jimém fóru).

Jen mě tak ještě napadla taková banalita. Dal jste při instalaci volbu non-free ovladače, aby se použil proprietální soft od nVidie?
80Sus
 
Příspěvky: 28
Registrován: pát 08. lis 2013 22:38:50

Re: Instal Manjaro po upgrade PC

Příspěvekod fortret » čtv 29. čer 2017 21:26:36

Zkoušel jsem veškeré možnosti co mi nabízel instalátor, teda alespoň jsem si to myslel :D , než jsem odpověděl chtěl jsem to všechno ještě jednou vyzkoušet, instalovat ovladače free i nonfree, instalaci projít v UEFI i bez, projít prostě veškerá zatržítka a vyzkoušet všechno a ejhle při zadání nonfree ovladačů najednou najela live :o . Nevím jak je to možné ale pravděpodobně jsem při zadávání zvolil free i když jsem si myslel že né :roll: . Takže jedu už na Manjaro, jupííí. No zase taková radost to není, už jsem musel dvakrát provést reinstal, jelikož se v tom zase "vrtám" :cry: .
Jinak s vámi souhlasím co se týče srovnání Mintu a Manjaro. V Mintu vše chodí hned a když ne tak to jsou v celku dobře popsané problémy které se poměrně rychle vyřeší což v Manjaro ne-e :cry: . Dál mi na Mintu mnohem více vyhovuje instalace balíčků (.deb), jsou nabízeny snad u každého softíku viz mé nedávné trápení s hloupou instalací klienta pro Spotify :oops: . No jo ale.... Prostě Manjaro se mi líbí a proto jsem si na sobě všimnul že mu spousty nedostatků promíjím :D
Je škoda že je fórum k Manjaro jak píšete "mrtvé", je to zajímavé distro a podporu minimálně jako Mint by si určitě zasloužilo, no i když mě jste vlastně pomohli a opravdu rychle, za což vám děkuji :)
fortret
 
Příspěvky: 4
Registrován: stř 28. čer 2017 20:43:51


Zpět na Instalace a aktualizace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron